Handtherapie

 

Hand- en polstherapie

De hand is een bijzonder stuk gereedschap, we gebruiken het o.a. om te werken, te sporten, onszelf te verzorgen, te communiceren en te voelen. Als er sprake is van klachten aan de hand en/of pols heeft dit vrijwel direct gevolgen voor je dagelijkse bezigheden. Dit kan komen door een ongeluk, overbelasting of slijtage. Handtherapie kan hierbij helpen.

Een handtherapeut is een fysiotherapeut (of ergotherapeut), die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van de hand, pols en onderarm. De hand is een complex instrument, de ene keer moet je hand veel kracht kunnen genereren, de andere keer juist heel precies kunnen werken. Een handtherapeut heeft veel kennis over de anatomie van de hand en de meest voorkomende klachten, letsels en aandoeningen.

De behandeling bestaat met name uit oefeningen en advies. Deze oefeningen vragen veel van uw eigen motivatie, want veelal zal er dagelijks thuis geoefend moeten worden. Indien nodig kan er gebruik gemaakt worden van spalken, een brace of tape. Soms kan het ook nodig zijn om samen te kijken naar bijvoorbeeld aangepast bestek of gereedschap.

Medewerkers met deze specialisatie: