Patiƫnten portal Afspraak maken

Mindfulness

 

We kennen allemaal wel de hectiek van het dagelijks leven op de automatische piloot. Hoe vaak ben je wel niet naar huis gereden zonder echt door te hebben wat je in die rit hebt gedaan of gedacht? Maar we kennen ook ervaringen waar we wel met onze volle aandacht bij zijn, zoals het kijken naar een mooie film of luisteren naar muziek. Op dat moment staan de piekergedachtes even uit en kun je met volle aandacht van dat moment genieten.

Mindfulness is het volledig bewust zijn van de huidige situatie. Dit is voor iedereen te leren, door middel van je aandacht te trainen.
Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de Mindfulness Based Stress Reducition (MBSR) definieert mindfulness als volgt: doelbewust aandacht schenken in het hier en nu, zonder te oordelen. 
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze training de volgende bewezen positieve effecten heeft voor gezonde mensen en met name mensen met chronische pijn, depressie of angsten:
•    Het vermindert piekeren en zorgt voor minder stress
•    Het verbetert je focus, concentratie en geheugen
•    Minder negatief denken
•    Positieve effecten op je gezondheid en sneller herstel na ziekte
•    Minder grote pijnervaring (Met name bij chronische pijn)
•    Betere relaties, zelfverzekerder en meer empathie 

De training wordt in kleine groepen of individueel gegeven, 1 maal per week gedurende 8 weken lang onder begeleiding van een hiervoor gecertificeerd fysiotherapeut. Naast deze praktijklessen krijgt u ook online toegang tot de lesstof met begeleidende mp3-bestanden. Er wordt van u verwacht hier ook dagelijks thuis mee aan de slag te gaan.

Iedereen kan aan de cursus deelnemen. De cursus zou een start kunnen zijn voor het veranderen en doorbreken van je patronen en te beginnen met zelf de zorg te dragen voor je eigen welzijn en een investering doen in de kwaliteit van leven. 

Voor de kosten, eventuele vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar en data van de mindfulness training kunt u via de mail of telefonisch contact opnemen met onze fysiotherapeut Claire Jongbloets.

Jongbloets@fysio-de-enk.nl
 

Medewerkers met deze specialisatie: