Patiƫnten portal Afspraak maken

Mulligan Concept

 

Een specialisatie binnen de fysiotherapie is het Mulligan Concept. Dit is een techniek voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat.

Deze vorm van fysiotherapie is een veilige en effectieve manier van mobiliseren (100% pijnvrij behandelen). Het Mulligan Concept is een door Brain Mulligan (Nieuw Zeeland) ontwikkelde Manuele therapie techniek voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat (alles wat met gewrichten, spieren en banden te maken heeft).

Met de fysiotherapie technieken van Mulligan kan, indien hiervoor een juiste indicatie bestaat, zeer functioneel worden behandeld. Bijna alle mechanisch getinte klachten kunnen vanuit de "probleembeweging" direct worden aangepakt. Door het te behandelen gewricht passief (door de therapeut) in een juiste (oorspronkelijke ) positie te zetten en daarna zonder pijn de beweging en te herhalen kan onmiddellijk effect worden verkregen. Om dit effect blijvend te maken worden een aantal herhalingen gemaakt. Door dit pijnvrij herhalen van een daarvoor pijnlijke beweging wordt gebruik gemaakt van de "memory-functie" van het gewricht. Het grote voordeel is het gebruik van geringe krachten in een pijnvrij verloop.

Medewerkers met deze specialisatie: