Patiënten portal Afspraak maken

Mobilizing awareness®

 

Mobilizing awareness® gaat uit van de natuurlijke bewegingspatronen zoals wij deze als jong kind hadden. Bij het ouder worden krijgen we allemaal te maken met fysieke en psychische trauma’s, hoe groot of klein dan ook! Dit kan door van alles komen; van het verstuiken van een enkel tot een open hart operatie maar ook door pijnklachten, spanningen en stress.

Deze gebeurtenissen hebben invloed op ons bewegingspatroon. Door de natuurlijke beschermreflex van ons lichaam spannen onze spieren na zo’n trauma en leren we ons zo onbewust een compensatie patroon aan. Door deze aanspanning verandert ons lichaamszwaartepunt en gaat ons lichaam op zoek naar een nieuw zwaartepunt. Hierdoor verandert ( vaak heel subtiel) de spierspanning na ieder trauma in ons lichaam. Soms herstellen deze aanpassingen niet volledig vanzelf meer als de pijn of spanning weg is en raakt het natuurlijk bewegingspatroon verstoord. Sommige spieren gaan te hard werken en raken overbelast terwijl sommige andere spieren juist vergeten worden. De optimale samenwerking is dan verminderd of verdwenen.

Meestal heb je zelf niet eens in de gaten dat je op een andere manier bent gaan bewegen. Daarom kan het soms jaren duren voor er echte klachten ontstaan

Met de behandeltechnieken en rustige oefeningen volgens Mobilizing awareness® schudden we de verbindingen tussen de hersenen en de spieren als het ware weer ‘wakker’. Hierbij wordt ook de ademhaling nauw betrokken. Het  lichaamsgevoel verbeterd en je leert weer terug te gaan naar een ontspannen, efficiënt bewegen en ademen.

Medewerkers met deze specialisatie: