Perfect Pilates

 

Wat is Perfect Pilates? 

Pilates is een trainingsmethode uit de eerste wereldoorlog. De training is gericht op individuele instructie en werd na de eerste wereldoorlog in de VS vooral toegepast bij professionele dansers. De originele methode is minder geschikt voor de fitnesscentra of fysiotherapiepraktijken die werken met minder goed getrainde sporters en met grote groepen.

Fysio Physics heeft de sterke onderdelen uit de oude Pilatesmethode gecombineerd met de nieuwe inzichten uit de wetenschap. Hierdoor is de methode effectiever, veiliger, intensiever, beter toepasbaar bij grote groepen mits er een adequate begeleiding is!

Bij de Perfect Pilates gaat het om het creëren van een stevige kern van je lichaam. Er wordt steeds een actieve holle rug gemaakt. De diepe rugspieren vormen samen met de dwarse buikspieren, bekkenbodem en middenrif een “Powerhouse”. Dit is de basisinstelling. Vanuit deze houding worden er verschillende oefeningen gedaan. Het accent van deze oefeningen ligt telkens op een andere spiergroep.

De meeste Pilates lessen gaan uit van de persademhaling dus inademen wanneer je kracht zet. Deze ‘tegen natuurlijke ademhaling’ is een principe van uit de yoga en berust op andere principes.

Namelijk dat energie die je inademt, geperst moet worden naar de organen. Het risicovolle hieraan is dat de terug stroom van bloed naar het hart afneemt en de belasting op hart –en bloedvaten hoog is. Perfect Pilates gaat uit van de natuurlijke ‘fysiologische’ ademhaling. Hierbij blaas je juist uit bij het kracht zetten waardoor de druk in de buik-borstholte kan ontladen. Tevens wordt er vaak gewerkt met het in en uitademen door de neus. Maar het is efficienter om door je neus in te ademen en door je mond uit te ademen. Door het inademen door je neus wordt de lucht gefilterd, verwarmd en bevochtigd. Door het uitademen door je mond ontstaat een lichte druk verhoging waardoor je luchtwegen zich wijder openen.

Alle oefeningen worden gedaan op een matje.

Doel van dit alles is om een stevig, fit en lenig lijf te krijgen. Maar natuurlijk ook om klachten van het bewegingsapparaat te verminderen.

Perfect Pilates bij de enk: 

Bij fysiotherapie de Enk hebben Marinus, Hannah en Ralph de opleiding tot Perfect Pilates trainer gevolgd bij Fysio Physics.

De lessen van een uur bestaan uit een warming up, een trainingsgedeelte en een cooling down.

De trainingen worden gegeven in blokken van 8 lessen. Iedereen is verplicht om het basisblok te volgen om zo de beginselen goed onder de knie te krijgen. Het basisblok wordt gegeven om de basis zo goed mogelijk aan te leren. Dit basisblok zijn 2 individuele lessen.

Huisregels

  • De kosten voor het volgen van een blok zijn €64,-
  • De kosten voor het basisblok zijn €15,- per les
  • In de schoolvakanties wordt er geen Pilates gegeven.
  • Een gemiste les van de gevorderde kan worden ingehaald mits er plaats is. Meldt u zich dan van tevoren even aan. 

Lestijden:

Maandag:
11:00-12:00
19:00-20:00
19:00-20:00 Nijmegen/Oosterhout
20:00-21:00

Dinsdag:
08:30-09:30
19:00-20:00

Woensdag:
09:00-10:00

Donderdag:
09:30-10:30 Nijmegen/Oosterhout

Medewerkers met deze specialisatie: